Γιατί τα social media είναι απαραίτητα για μια επιχείρηση

5 + 1 λόγοι, γιατί τα social media είναι απαραίτητα για μια επιχείρηση.

Την σημερινή εποχή τα social media αποτελούν καλώς ή κακώς την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών. Αμέτρητος αριθμός ανθρώπων επισκέπτονται το προφίλ τους ή τη σελίδα τους σε περισσότερα από ένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, Instagram, Twitter κ.α.

Ας δούμε αναλυτικότερα τους λόγους που κάνουν το social media marketing, απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης.

1. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης σας.

Τα social media διευκολύνουν τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης σας και τη δημιουργία της δικής της ταυτότητας. Η συνεπής παρουσία μιας επιχείρησης στα social media της δίνει πρόσβαση σε νέο πελατολόγιο ενώ χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες.

2. Οικονομικότερο και Αποδοτικότερο μέσο διαφήμισης.

Η διαφήμιση η οποία γίνεται μέσα από τα social media είναι πολύ πιο οικονομική από τα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης, ενώ μπορούν εύκολα να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιχείρηση με μικρό κόστος και βέλτιστη απόδοση.

3. Περισσότερες μετατροπές σε πελάτες και πωλήσεις.

Είναι γεγονός πως οι διαφημιστικές καμπάνιες μέσα από τα social media δρουν στοχευμένα και είναι πιο εξατομικευμένες στις ανάγκες των δυνητικών πελατών, με αποτέλεσμα αυτό να ωθεί τους περισσότερους από αυτούς να γίνουν τελικά πελάτες της επιχείρησής σας.

4. Μετρήσιμα δεδομένα και αποτελέσματα.

Χάρη στη χρήση εργαλείων που εμφανίζουν συνεχώς δεδομένα και στατιστικά, μια επιχείρηση είναι σε θέση να καταλάβει άμεσα και σε πραγματικό χρόνο ποια διαφημιστική καμπάνια έχει καλύτερη ανταπόκριση. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύ χρήσιμα γιατί βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του κοινού και τις ανάγκες του, για να είναι σε θέση η επιχείρηση να αναπροσαρμόσει την διαφημιστική της καμπάνια.

5. Άμεση αλληλεπίδραση με το στοχευμένο κοινό.

Λόγω των υψηλών τους απαιτήσεων, οι καταναλωτές προτιμούν επιχειρήσεις που μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα μαζί τους απαντώντας τυχόν ερωτήσεις πριν την αγορά των προϊόντων τους. Τα social media παρέχουν αυτού του είδους την αμεσότητα βοηθώντας μια επιχείρηση να έχει άμεση και γρήγορη επικοινωνία με τους εν δυνάμει πελάτες της.

6. Αύξηση της επισκεψιμότητας στο site σας.

Τα social media αποτελούν το no 1 εργαλείο για να αυξήσει κάθε επιχείρηση την επισκεψιμότητα στην εταιρική της ιστοσελίδα. Με την παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες διαφημιστικές καμπάνιες, η επισκεψιμότητα από δυνητικούς πελάτες θα αυξηθεί, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει αισθητά και το SEO της ιστοσελίδας.

« Στη RESET MEDIA, αναλαμβάνουμε να στήσουμε από την αρχή και μεθοδικά το στρατηγικό πλάνο προώθησης των υπηρεσιών και προϊόντων της επιχείρησής σας στα social media. »
Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχετικά Άρθρα